Üniversite Sınavına Hazırlık Programı

Uğur Okulları öğrencileri, hayal ettikleri üniversiteyi kazanacak düzey ve yeterlikte eğitim alırlar. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Uğur Okullarının 11 ve 12. sınıflarında “Üniversite Sınavına Hazırlık Programı” uygulanır.

Öğrencilerini dünya üniversitelerine hazırlayan Uğur Okullarında, 11. sınıf eğitimi akademik takvimden 2 hafta önce başlar.  9 ve 10. sınıf konularının genel tekrarı yapılarak öğrencilerin konu eksiklerini tamamlaması, gelecekte okumak istedikleri bölüm ve seçmek istedikleri meslek hakkında kapsamlı bilgi alması hedeflenir. Öğrenciler, 11. sınıf eğitim dönemi başında uzman psikolojik danışman ve rehberler eşliğinde üniversite tercihlerini yaparlar ve bu tercihler baz alınarak kişiye özgü eğitim programı uygulanır.

12. sınıf eğitimi akademik takvimden 3 hafta önce başlar. Öğrenciler, üniversite sınavına hazırlanırken aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığının kazanımları dikkate alınarak eğitim alırlar. 12. sınıfın ilk döneminde ikinci üniversite tercihi ve gerçekçi gelecek planlaması yapılır. Uğur Okulları uzman psikolojik danışman ve rehberlerinin desteği ile öğrencinin sınav öncesi motivasyonunu arttıracak çalışmalar yapılır.