Neden Sağlık Meslek Lisesi

SAĞLIK MESLEK LİSESİNİN AVANTAJLARI

Öğrenci;  öncelikle sağlık meslek lisesi kazanımları ile bir meslek erbabı olarak mezun olup, sahip olduğu yeterliliklerle sağlık sektöründe çalışma hayatına atılabilir. Sağlık sektörü, yetkinlik sahibi insan kaynağına en çok ihtiyacın olduğu alandır. Ülkemizde; en küçük yerleşim birimine kadar sağlık çalışanlarına olan ihtiyaç  her zaman var olacaktır. Bu alanda çalışan biri ülkemizde her yerde iş bulma imkanına sahip olacaktır.

Liseyi bitiren öğrencilerimiz,  üniversite için sadece YGS puanı ile ek puan alabilecekleri bölümlere de kolayca yerleşebilirler.

Sektörleri dışında olan bir mesleğe geçiş yapmak isterlerse de diplomaları aynı zamanda yine lise diploması olduğundan üniversite sınavına girerek üniversitelerde başka mesleklere geçiş yapabilirler ve yine üniversiteler arası da geçiş yapabilirler.

Öğrenciler, staj yaptığı dönemlerde mesleki becerilerini değerlendirme imkanı bulur. Farklı birimlerde staj imkanı bularak bu birimlerden hangisinde ilerleyeceğine karar verme imkanı olur. Kendi öz değerlendimesini yapma fırsatı bulur.

Sağlık Meslek lisesinden mezun olan gençler, mesleki hayatlarını garanti altına almış ve hayata erken atılma imkanı bulmuş olurlar. Gelecekleri ile ilgili daha emin ve kararlı adımlarla ilerlerler.

Sosyal boyutta, kendi aile ve yakın çevrelerine de bir sağlık danışmanı gibi gerekli ve doğru yönlendirmelerde bulunacak hale gelirler. Her ailede sağlıkla ilgili eğitimli birinin olması büyük bir avantaj sağlar.

Sağlık meslek liseleri mesleki beceri ve istihdamın yanı sıra, kendini bilen, ailesi ve çevresine faydalı, bilinçli gençleri topluma kazandırır.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ BÖLÜMLERİ ;

Ebe Yardımcılığı